Fläskfilé i krämig senapssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Fläskfilé för finsmakare! Den goda krämiga såsen är smaksatt med fransk senap, lök, dragon och lite saltgurka. Tomatsallad passar bra till.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 700 g
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • 3 dl grädde
  • 1/2 saltgurka
  • 1-2 tsk fransk ljus senap
  • 1 msk finhackad gul lök
  • 1/2 tsk hackad dragon
  • Tomatsallad
  • 1 bifftomat
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 krm socker
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sallad: Skär tomaten i mindre bitar. Lägg i en skål tillsammans med löken. Tillsätt olivoljan, vinägern och sockret. Krydda med salt och peppar. Blanda om.
    2. Putsa filén och skär den i skivor. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Salta och peppra köttskivorna, stek dem gyllenbruna på bägge sidor.
    3. Plocka upp köttet och häll grädden i stekpannan. Finhacka gurkan och rör ner den tillsammans med senapen, löken och dragon. Låt såsen koka i 2-3 minuter.
    4. Lägg i köttbitarna och låt allt bli varmt.
    5. Servera med tomatsalladen och gärna ugnsbakade klyftpotatis.
    6. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben