Filégytan får franska smaker med vitt vin och fransk senap. Krämigheten kommer från matlagningsgrädde och stark prästost.
Ingredienser
600 g fläskfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Smör- och rapsolja
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
2½ dl matlagningsgrädde
1 dl torrt vitt vin
1 msk vetemjöl
2 msk koncentrerad kalvfond
1 msk fransk senap
1 dl riven prästost
Persilja
Jättegott kommer jag göra många gånger, man tackar. /Anders
Hade inte någon matlagningsgrädde hemma så det fick bli vanlig vispgrädde. Tog cheddarost som jag också hade hemma. Vi åt klyftpotatis till. Det var väldigt enkelt att tillaga. Frågade matgästerna vilket betyg de skulle ge om högsta var 5. 6 blev svaret och gästerna gick inte hem utan att få med sig receptet hem. Måste säga att det var superbt gott, vet dock inte om jag tycker att osten tillförde så mycket annat än konsistens. Så mitt/vårt betyg blir en självklar 6:a, förlåt 5:a.....
Enkelt och smarrigt, lätt att laga, bjöd detta på en tjejmiddag positiva kommentarer