Fläskfilé i ost- och senapssås

Serverar: 4 portioner

Filégytan får franska smaker med vitt vin och fransk senap. Krämigheten kommer från matlagningsgrädde och stark prästost.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Smör- och rapsolja
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 msk fransk senap
  • 1 dl riven prästost
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i skivor.
    2. Skala och hacka löken och vitlöken.
    3. Bryn köttet i smör- och rapsolja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
    4. Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under omrörning.
    5. Lägg över köttet i grytan. Låt köttet koka i såsen 3-5 minuter. Ta grytan från värmen.
    6. Rör ner osten i grytan.
    7. Strö gärna över hackad persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    MatAnders 29 augusti 2008

    Jättegott kommer jag göra många gånger, man tackar. /Anders

    Glitterfia 19 mars 2010

    Hade inte någon matlagningsgrädde hemma så det fick bli vanlig vispgrädde. Tog cheddarost som jag också hade hemma. Vi åt klyftpotatis till. Det var väldigt enkelt att tillaga. Frågade matgästerna vilket betyg de skulle ge om högsta var 5. 6 blev svaret och gästerna gick inte hem utan att få med sig receptet hem. Måste säga att det var superbt gott, vet dock inte om jag tycker att osten tillförde så mycket annat än konsistens. Så mitt/vårt betyg blir en självklar 6:a, förlåt 5:a.....

    nil000 30 november 2011

    Enkelt och smarrigt, lätt att laga, bjöd detta på en tjejmiddag positiva kommentarer

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben