Fläskfilé med äpple och dragon

Serverar: 4 portioner

Smakkombinationen blir kanongod.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • Smör
  • 1 finhackad lök
  • 2 röda äpplen
  • 1 dl koncentrerad äppeljuice
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 - 1 1/2 tsk dragon
  • 2 dl vispgrädde
  • Salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Skär fläskfilén i 1 cm tjocka skivor. Bryn dem i smör och lägg efter hand över i en gryta. Fräs löken i smör och lägg över i grytan. Skölj, kärna ur och klyfta äpplena och lägg ner dem i grytan. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka på svag värme ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    2. Servera med ris eller potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben