Fläskfilé med gorgonzolasås

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Ett recept som blev till när fantasin tröt och fick ta vad som fanns i kylskåpet.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 liten purjolök
  • 400 g hela champinjoner
  • 1 liten purjolök
  • Salt
  • Peppar
  • 250 g Gourmet crème fraiche senap och dragon
  • Ca 2 dl grädde (valfri sort)
  • 150 g gorgonzolaost
  • Instruktioner

    1. Skär fläskfilén i skivor (ej för tunna), bryn i stekpanna lägg i en ugnsform. Bryn lök, paprika och svamp. Lägg ovanpå köttet. Koka ihop grädde, crème fraiche och gorgonzolaost några minuter. Häll såsen ovanpå kött och grönsaker. Lägg på lite riven ost. Sätt in i ugnen ca 30 minuter på ca 200 grader.
    2. Serveras med pressad potatis och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben