Fläskfilé med Gorgonzolasås.
En supergod och enkel festmåltid. I orginalreceptet använder man oxfilé, jag har bytt ut den till fläskfilé och det går alldeles utmärkt. Man bör smaka av såsen innan man har i all ost då det kan skilja ganska mycket på sältan beroende på vilken ost (fabrikat) man använder.
Ingredienser
Ca 750 g fläskfilé
200 g gorgonzolaost
2 krm nymald svartpeppar
Smör
3 krm salt
Sås
1/2 dl torr sherry
4 dl crème fraiche
1 köttbuljongtärning
1/2 tsk kinesisk soja
Ca 4 msk gorgonzolaost
Instruktioner
- Skär filén i ca 3-4 cm tjocka skivor. Skär en ficka i skivorna och fyll med en skiva ost. Strö lite peppar över. Bind om ett snöre eller fäst ihop med tandpetare och stek dem i smör. Salta lätt.
- Tag köttet ur pannan och vispa ur med sherry, crème fraiche och ca 4 msk ost. Tillsätt buljongtärning och soja. Låt såsen koka ihop och smaka ev av med mer salt, peppar och ost.
- Servera med klyftpotatis,sparris och ugnsgratinerade tomathalvor.
Liknande recept
Kommentarer (0)