Fläskfilé med Gorgonzolasås.

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En supergod och enkel festmåltid. I orginalreceptet använder man oxfilé, jag har bytt ut den till fläskfilé och det går alldeles utmärkt. Man bör smaka av såsen innan man har i all ost då det kan skilja ganska mycket på sältan beroende på vilken ost (fabrikat) man använder.

Ingredienser

  • Ca 750 g fläskfilé
  • 200 g gorgonzolaost
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Smör
  • 3 krm salt
  • Sås
  • 1/2 dl torr sherry
  • 4 dl crème fraiche
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1/2 tsk kinesisk soja
  • Ca 4 msk gorgonzolaost
  • Instruktioner

    1. Skär filén i ca 3-4 cm tjocka skivor. Skär en ficka i skivorna och fyll med en skiva ost. Strö lite peppar över. Bind om ett snöre eller fäst ihop med tandpetare och stek dem i smör. Salta lätt.
    2. Tag köttet ur pannan och vispa ur med sherry, crème fraiche och ca 4 msk ost. Tillsätt buljongtärning och soja. Låt såsen koka ihop och smaka ev av med mer salt, peppar och ost.
    3. Servera med klyftpotatis,sparris och ugnsgratinerade tomathalvor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben