Fläskfilé med gorgonzolasås

Tid: 1 timme

Denna rätt går fort att tillaga och är mycket god

Ingredienser

  • Margarin/smör till stekning
  • 1 fläskfilé
  • Grillkrydda
  • Köttbuljong 1 tärning
  • Vatten
  • 1 paket med gorgonzolaost (jag använder den som är vakuumpaketerad)
  • 3 dl grädde (efter smak och tycke)
  • Salt
  • Peppar
  • Soja
  • Instruktioner

    1. Krydda fläskfilén runt om med grillkrydda Bryn den hel runt om i stekpanna eller gryta Häll på vatten så att det knappt täcker filén och lägg i köttbuljong och låt den koka i cirka 30 minuter Ta sedan upp fläskfilén och skär den i 2 centimeters skivor Lägg skivorna i fat eller liknande i väntan på såsen som hälls över köttet sedan Häll i grädde i vattnet som filén kokat i och därefter osten Låt koka ett par minuter och smaka av med salt, kryddor och buljong Gör eventuellt en redning om såsen är tunn
    2. Kryddning och mängd grädde används efter tycke och smak
    3. Gott till filén och såsen är potatisklyftor, hasselbackspotatis eller vanliga strips

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben