Fläskfilé med krämig svampsås 4 p/portion

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Toppengod festmåltid som är snabb att göra och med få kalorier.

Ingredienser

  • 400 g fläskfilé skuren i skivor
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 175 g champinjoner, skivade
  • 1 msk olja eller flytande margarin
  • 1 tsk grönpepparkorn, krossade
  • 1 msk persilja, hackad
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 4 msk matlagningsgrädde
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Värm matfettet i en stor stekpanna.
    2. Stek köttet på ganska stark värme cirka 5 minuter per sida. Ta upp köttet och håll det varmt. Sänk värmen i pannan och lägg i lök och vitlök. Låt det fräsa några minuter och lägg sedan i champinjonerna.
    3. Låt allt fräsa under omrörning några minuter. Blanda ner grönpeppar, persilja, senap, matlagningsgrädde och vin. Smaksätt med salt och peppar. Häll såsen över köttet.
    4. Servera gärna med pressad potatis (lägg då till points). Bjud även en grönsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben