Fläskfilé med orientaliska smaker

Serverar: 4 portioner

Den här grytan får lena och behagliga smaker av saffran, kanel, ingefära och garam masala. Serveras med en god couscous med mandel och aprikos.

Ingredienser

  • 500-600 g fläskfilé
  • Ca 1 dl vetemjöl
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 paprika
  • 1 morot
  • Olivolja eller smör att steka i
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 400 g cocktailtomater på burk
  • 1 kanelstång
  • ½ tsk malen ingefära
  • ½ tsk garam masala
  • ½ g saffran
  • ca 1 tsk salt
  • Finrivet skal från ½ citron
  • 1 msk pressad citron
  • ½ dl olivolja
  • Couscous
  • 3 dl couscous
  • 6 dl vatten
  • 1 msk margarin eller smör
  • 50 g mandelspån
  • 1 dl finhackade torkade aprikoser
  • Instruktioner

    1. Skär fläskfilén i skivor och vänd dem i vetemjöl. Hacka löken och pressa vitlöken. Skär paprikan i bitar och moroten i slantar. Fräs grönsakerna mjuka i en stekpanna och lägg över dem i en gryta.
    2. Stek fläskfilén så att den får färg, lägg över den till grytan. Tillsätt cocktailtomater i sitt spad, kanelstång, ingefära, garam masala och saffran. Låt grytan koka 5-10 minuter, så att köttet är genomstekt. Smaka av med salt, citronskal och pressad citron. Avsluta med att röra ner olivolja.
    3. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen, men använd dubbel mängd vatten (det blir godare så). Låt couscousen dra i 10 minuter under lock. Tillsätt margarin eller smör. Rosta mandelspånen i en torr stekpanna. Tillsätt mandelspån och finhackade aprikoser till couscousen.
    4. Servera fläskfilégrytan med couscousen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben