Fläskfilé med orientaliska smaker
Den här grytan får lena och behagliga smaker av saffran, kanel, ingefära och garam masala. Serveras med en god couscous med mandel och aprikos.
Ingredienser
500-600 g fläskfilé
Ca 1 dl vetemjöl
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 paprika
1 morot
Olivolja eller smör att steka i
Salt
Svartpeppar
400 g cocktailtomater på burk
1 kanelstång
½ tsk malen ingefära
½ tsk garam masala
½ g saffran
ca 1 tsk salt
Finrivet skal från ½ citron
1 msk pressad citron
½ dl olivolja
Couscous
3 dl couscous
6 dl vatten
1 msk margarin eller smör
50 g mandelspån
1 dl finhackade torkade aprikoser
Instruktioner
- Skär fläskfilén i skivor och vänd dem i vetemjöl.
Hacka löken och pressa vitlöken. Skär paprikan i bitar och moroten i slantar. Fräs grönsakerna mjuka i en stekpanna och lägg över dem i en gryta.
- Stek fläskfilén så att den får färg, lägg över den till grytan.
Tillsätt cocktailtomater i sitt spad, kanelstång, ingefära, garam masala och saffran. Låt grytan koka 5-10 minuter, så att köttet är genomstekt. Smaka av med salt, citronskal och pressad citron. Avsluta med att röra ner olivolja.
- Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen, men använd dubbel mängd vatten (det blir godare så).
Låt couscousen dra i 10 minuter under lock.
Tillsätt margarin eller smör. Rosta mandelspånen i en torr stekpanna. Tillsätt mandelspån och finhackade aprikoser till couscousen.
- Servera fläskfilégrytan med couscousen.
Liknande recept
Kommentarer (0)