Fläskfilé med parmaskinka i balsamicosås
Serverar:
4 portioner
Tid:
30 minuter
Italienskinspirerad fläskfilé i god gräddig sås.
Ingredienser
600 g fläskfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
1/2 msk smör
1 msk olivolja
4 stora eller 8 små skivor parmaskinka
2 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk koncentrerad kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°
Dela fläskfilén i 4 bitar.
Krydda med salt, peppar och oregano.
Bryn runtom i smör och olja i en stekpanna.
Linda skinkskivorna runt köttet och lägg i en ugnssäker form.
Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitklök.
Häll det i formen.
Stek i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Strö gärna över lite färsk oregano.
Servera med grillad röd paprika och sallad.
Lycka till! Smaklig måltid.
Liknande recept
Serranolindad fläskfilé med balsamicosås
4.9
4
18
Fläskfilé med salvia och balsamicosås
25 min
4
Fläskfilé i chutneysås
4
25 min
4
3
Fläskfilé under roqueforttäcke
4.9
30 min
4
4
Fläskfilé med franska smaker
4.6
4-5
2
Fläskfilé med ox- och rödvinsfond
4
4
1
Thailändsk fläskfilé
4
4
1
Wokade nudlar med fläskfilé
4.7
30 min
4
15
Ostgratinerad fläskfilé
4.7
35 min
4
53
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!