Fläskfilé med parmaskinka i balsamicosås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Italienskinspirerad fläskfilé i god gräddig sås.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk oregano
  • 1/2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 4 stora eller 8 små skivor parmaskinka
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°
    2. Dela fläskfilén i 4 bitar.
    3. Krydda med salt, peppar och oregano.
    4. Bryn runtom i smör och olja i en stekpanna.
    5. Linda skinkskivorna runt köttet och lägg i en ugnssäker form.
    6. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitklök.
    7. Häll det i formen.
    8. Stek i mitten av ugnen ca 15 minuter.
    9. Strö gärna över lite färsk oregano.
    10. Servera med grillad röd paprika och sallad.
    11. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben