Fläskfile med pressad potatis och dragonsås

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Denna sås är helt underbar! Jättegott till olika ljusa kötträtter Såsen går också bra att frysa in om det blir något kvar!

Ingredienser

  • 900 gr fläskfile
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Dragon
  • Potatis
  • Salt
  • Sås
  • 2 dl + 5 msk stark köttbuljong
  • 1 burk crème fraiche (2 dl)
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk kinesisk soya
  • 1-1½ msk fransk senap
  • 1-1½ tsk dragon
  • 2½ msk matlagningsmjöl
  • Instruktioner

    1. Stek fileérna, krydda och efterstek på svag värme
    2. Koka potatisen och pressa den i en potatispress
    3. Vispa ur stekpannan med 2 dl buljong och häll det i en kastrull. Rör i crème fraiche, vispgrädde och soyan
    4. Smaksätt med senap och dragon
    5. Rör ut mjölet i 5 msk buljong och vispa ner det i såsen Låt den koka under kraftig vispning.
    6. Såsen får en tjock konsistens. Om man har gjort såsen långt i förväg kan den behöva spädas med lite kaffegrädde

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    maneten 30 december 2008

    Har skrivit in potatis i receptet samt rättat stavfel

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben