Pepparrotsstuvad potatis med fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Här spelar potatisen huvudrollen. Stuvad i syrlig blandning av äpple och pepparrot.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 500 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Cruditéer
  • 1 gulbeta eller rättika, ca 150 g
  • 1 morot, ca 75 g
  • 1 fänkål, ca 175 g
  • Stuvad potatis
  • 400 g kokt potatis
  • 2 dl crème fraiche gourmet äpple och pepparrot
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Salta och peppra köttet och bryn det runt om i smör i en stekpanna. Lägg det i en ugnssäker form och stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 70°, ca 30 min. Låt vila 5 min innan servering.
    3. Cruditéer Skala gulbeta och morot. Skär fänkålen i bitar. Skiva grönsakerna tunt och lägg dem i isvatten så dom blir krispiga.
    4. Stuvad potatis: Skär potatisen i mindre bitar och blanda med crème fraiche. Värm under omrörning tills potatisen är genomvarm. Häll av vattnet från grönsakerna.
    5. Skiva köttet och servera med potatisen och grönsakerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben