Fläskfilé med svamp- och balsamicosås

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Lyxig men enkel variant på fläskfilé

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 200 g färska champinjoner
  • 2 ½dl matlagningsgrädde
  • 1 msk smör
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 krm vitpeppar
  • Salt
  • Peppar
  • Vildtimjan
  • Tillbehör
  • 800 g pressad potatis
  • Instruktioner

    1. Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor samt skiva champinjonerna.
    2. Salta och peppra köttet precis innan tillagningen. Stek sedan tillsammans med svampen i 1 ½min per sida på hög värme. Ta sedan ur köttet och lägg upp på ett ugnssäkert fat och värmehåll i mitten av ugnen på 100 grader till servering sker.
    3. Slå snabbt i grädden i pannan tillsammans med dijonsenap och balsamvinäger och klipp eventuellt i lite vildtimjan i såsen.
    4. Koka upp och servera sedan tillsammans med fläskfilén och pressad potatis. Dekorera med en timjankvist.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben