Fläskfilé med svamp- och gorgonzolasås

Serverar: 4 portioner

Fläskfilégratäng med gorgonzolatäcke

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk smör
  • Sås
  • 200 g skogschampinjoner
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl vatten
  • 75 g gorgonzola
  • Salt
  • Peppar
  • Gratinering
  • 1 ½ dl lagrad ost
  • Instruktioner

    1. Ugn 225°
    2. Putsa filén och dela den på mitten. Salta och peppra. Bryn i smör i en stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form.
    3. Stek köttet mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna lite och skär upp i ½-centimetertjocka skivor. Lägg tillbaks skivorna i formen.
    4. Sås: Dela champinjonerna i fyra delar och fräs i en kastrull med smör. Tillsätt mjöl och rör om. Späd efter hand med grädde och vatten och rör om kraftigt hela tiden. Låt såsen sjuda i minst 5 minuter. Smaksätt med smulad gorgonzola som får smälta ner i såsen. Smaka av med salt och peppar.
    5. Bred såsen över filén och strö över riven ost och gratinera i 10 minuter i 225°.
    6. Servera med kokt broccoli och pressad potatis.
    7. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben