Fläskfilé med ugnstekta grönsaker

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Uppskattad rätt!

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%
  • 2 tsk fransk senap
  • 1/2 köttbuljongtärning
  • 1 msk hackad persilja
  • Ugnstekta grönsaker
  • 400 g potatis
  • 600 g grönsaker t ex morötter, rödlök, squash
  • 2 tsk smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Börja med grönsakerna: Sätt ugnen på 225 °. Skala potatis, morötter och lök. Skär alla grönsaker i bitar eller klyftor. Lägg smöret i en liten långpanna och låt det smälta i ugnen. Ta ut långpannan. Lägg i grönsakerna, krydda och vänd runt. Stek i mitten av ugnen ca 30 min. Skär köttet i skivor. Skala och hacka vitlöken. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Vispa ihop grädde, vitlök och senap. Häll det bredvid köttet i pannan och smula i buljongtärningen. Låt det koka några min. Strö över persilja. Servera med grönsakerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben