Fläskfilé på italienskt vis!

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Smakrikt och harmoniskt med smak av Italien!

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 10 skivor italiensk salami, med mycket smak
  • 10 soltorkade tomater i olja
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde, ca
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Krydda köttet med salt och peppar och bryn det i smör i het stekpanna, bryn hela kötbiten så att porerna stängs och köttsaften stannar kvar.
    2. Skär djupa skåror på "sniskan" i köttet med ca 1 ½-2 cm mellanrum. Tryck ner en vikt salamiskiva med en soltorkad tomat i varje skåra. Lägg den fyllda köttbiten i en ugnsfast form.
    3. Vispa ihop grädde, tomatpuré (ca 1 msk per dl grädde) och oljan från de soltorkade tomaterna och häll i formen med köttet (smaka av innan för att se om du behöver tillsätta salt och peppar).
    4. Stek i ugnen i ca 200º tills köttet är klart, runt 20 min. Servera med råstekt potatis och ruccolasallad.
    5. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben