Fläskfilégratäng a la familjen Karlsson

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket smakrikt recept som jag fått av en god vän.

Ingredienser

  • 600g fläskfilé
  • 1 purjolök, hackade
  • 2 rödlökar, hackad
  • 4 dl créme fraiche
  • 4 msk kalvfond
  • 4 st lime
  • 2 msk honung
  • Lite soja
  • Riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Stek purjolök och rödlök tills de mjuknar. Lägg löken i en smord ugnsform. Skär fläskfilén i skivor. Stek fläskfilen och salta och peppra. Lägg fläskfilén på löken i ugnsformen. Koka ihop creme fraiche, kalvfond, lime (riven skal och saft), honung och soja. Häll såsen över köttet, strö över den rivna osten och gratinera i 225 grader tills gratängen fått färg ca 10 minuter. Servera med tagliattelle och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben