Fläskfilégryta á la Nettan (mager)

Serverar: 4 portioner

En god och smidig fläskfilégryta som inte har hamnat i grädd- och créme fraicheträsket.

Ingredienser

  • Ca 800 g fläskfilé
  • 1 gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Ca 4-5 dl vatten
  • 1 vegetabilisk buljongtärning (utan glutamat o transfetter)
  • 4-5 msk mjöl
  • 2 msk grädde
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 burk champinjoner eller färska (brynta)
  • 1 msk balsamico
  • 2 msk klippt persilja
  • 1 tsk flytande citron
  • Instruktioner

    1. Putsa och skiva filén. Salta och peppra. Hacka och bryn löken tillsammans med vitlöken. Lägg över löken i en gryta. Bryn fläskfilén och lägg efter hand i grytan. Tillsätt vatten så det knappt täcker köttet. Tillsätt buljongen och balsamico. Låt det småkoka ca 15 minuter. Gör en redning av mjölet. Rör ner grädde och créme fraiche. Koka ca 5 minuter för att mjölsmaken ska försvinna. Tillsätt champinjonerna. Smaka av med citronsaft och krydda mer om det behövs. Strö klippt persilja över.
    2. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben