Fläskfilégryta dijon

Serverar: 2 portioner

Snabblagad och god räddningsplanka när det kommer oväntade gäster. 410 kcal/portion

Ingredienser

  • 250 g fläskfilé, skivad
  • ½ msk smör eller olja
  • 1 rödlök, tunt klyftad
  • 100 g champinjoner, delade
  • ½ röd paprika, strimlad
  • ½ dl vatten
  • 1 dl lätt créme fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 1 tsk kinesisk soja
  • Garnering och tillbehör
  • 2 dl kokt fullkornsris
  • Blandad sallad
  • Timjan
  • Instruktioner

    1. Koka fullkornsriset enligt anvisning på förpackningen.
    2. Bryn det skivade köttet i smör eller olja och lägg över i en gryta. Bryn lök, svamp och paprika i samma panna och lägg över i grytan.
    3. Vispa ur pannan med vatten och häll över i grytan tillsammans med créme fraiche, dijonsenap, timjan och soja. Låt puttra ca 5 minuter.
    4. Servera grytan med nykokt ris, blandad sallad och toppa med timjan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben