Fläskfilègryta med dragon

Serverar: 4 portioner

Färsk dragon är gott till fläskkött och kyckling. Servera gärna med sesamstekt nypotatis. God sommarmat!

Ingredienser

  • 600 g fläskfilè
  • Salt
  • Peppar
  • 2 äpplen, i klyftor helst röda äpplen
  • 1 dl koncentrerad äppeljuice
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk färsk dragon
  • Instruktioner

    1. Putsa fläskfilèn och skär den i centimetertjocka skivor. Krydda med salt och peppar och bryn i stekpanna. Lägg över köttet i en gryta.
    2. Hacka löken och fräs den genomskinlig, lägg över den i grytan.
    3. Blanda i alla övriga ingredienser i grytan och låt puttra på svag värme under lock tills allt är genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben