Fläskfilémedaljonger med apelsinsmörsås och rostad blomkål

Serverar: 4-6 portioner

Mycket gott!

Ingredienser

  • 900 gr fläskfilé
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör till stekningen
  • Apelsinsmörsås
  • 1 stor apelsin, rivet skal och saften av (OBS! Ej det vita)
  • 2 schalottenlökar, finhackas
  • 1,5 msk koncentrerad kalvfond
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 msk socker
  • 2-3 msk smör
  • Rostad blomkål och champinjoner
  • 1 kg blomkål
  • 20 små färska tvättade champinjoner
  • ½ dl rapsolja
  • 2 tsk flingsalt
  • Svartpeppar från kvarn
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Putsa fläskfilén fri från hinnor. Stycka fläskfilén i åtta bitar och banka ut dom. Bryn smöret. Stek fläskfilen, salta och peppra.
    2. Smörfräs apelsinskal och lök hastigt i en kastrull. Blanda ner apelsinsaft, kalvfond, vatten och grädde. Låt såsen koka till cirka halva mängden återstår. Sila ner såsen i en ny kastrull och blanda ner sockret. Smaka av såsen med salt och vispa ner smöret. Rostad blomkål och champinjoner: Skär bort stocken och blad på blomkålen och dela resten små buketter. Lägg blomkålen, vitlök och champinjonerna på en smord ugnsform. Blanda ner rapsoljan och strö över saltet och krydda med nymalen svartpeppar. Rör om ordentligt och sätt in i ugnen i 25 minuter, rör om då och då.
    3. Servera fläskfilén med apelsinsåsen och rostade blomkålen på tallrikar. Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben