Laxschnitzel med rostad blomkål och chiliärtkräm

Serverar: 4 portioner

En smaskig historia från "ICA Buffé" första gången jag panerade med panko men definitivt inte sista! Frasigt värre.

Ingredienser

  • 1 stort blomkålshuvud (à ca 1 kg)
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 400 g laxfilé (gärna stjärtbiten)
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 2 1/2 dl panko eller ströbröd
  • 2 ägg
  • Smör till stekning
  • Citronklyftor till servering
  • Ärtkräm
  • 4 dl frysta gröna ärter
  • Finrivet skal av 1 citron
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk urkärnad och finhackad grön chilifrukt
  • Ev 1/2 kruka färsk mynta
  • Salt
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 250°C. Ställ in en plåt i mitten. Ansa och skär blomkålen i mindre buketter. Blanda med olivolja, hälften av saltet och peppar i en bunke. Lägg ett bakplåtspapper på den varma plåten. Sprid ut blomkålen och tillaga mitt i ugnen ca 10 minuter. Gör ärtkrämen under tiden. Ärtkräm: Koka ärterna mjuka enligt anvisning på förpackningen. Häll av ärterna, men spara vätskan. Mixa ärterna med citronskal, citronjuice, chili och ev mynta. Späd med kokvattnet till önskad konsistens. Smaka av med salt. Skär laxen i tunna skivor, gärna på snedden. Krydda bitarna med resterande salt. Häll ut mjöl och panko eller ströbröd på varsin tallrik. Vispa upp äggen i en djup tallrik. Vänd laxbitarna först i mjöl, därefter i ägg och sist i panko. Stek laxen i smör ca 1⁄2 minut per sida. Servera fisken med blomkålen, ärtkrämen och citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben