Fläskfilémedaljonger med senapsrotfrukter

Serverar: 4 portioner

Gott nu när det är skördetider.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk grov dijonsenap
  • 1 kruka dragon
  • 1 huvud isbergssallad
  • 2 morötter
  • 1 kålrot
  • 50 g smör
  • 1 citron, skal och saft
  • 2 msk kalvfond
  • Instruktioner

    1. Putsa filén och skär i medaljonger. Salta och peppra. Bryn smöret, låt svalna något och tillsätt citronsaft, finrivet skal och fond. Smaka av med salt och peppar. Stek medaljongerna i lite smör till gyllene och genomstekta.
    2. Tärna rotfrukterna och koka mjuka i saltat vatten. Häll av.
    3. Hacka dragonen och bryt isbergssalladen. Vänd rotfrukterna i senapen, salladen och dragonen. Salta och peppra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben