Fläskfilépanna med svamp
Serverar:
4 portioner
Enkel och god gryta.
Ingredienser
700 g fläskfilé
Salt
Peppar
Olja eller margarin till stekning
150 g champinjoner
1 gul lök
10 cocktailtomater
1 knippa persilja
2 lagerblad
2 dl kalvbuljong
2 dl crème fraiche
Instruktioner
Putsa filén fri från hinnor och skär i ca 3 cm tjocka skivor, salta och peppra. Stek filén så att den får fin färg på båda sidor.
Skiva svampen, skala och skiva löken. Halvera tomaterna. Hacka persiljan. Fräs svampen och löken lätt i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
Tillsätt tomaterna, persiljan, lagerbladen, buljongen och crème fraichen. Låt alltsammans koka ca 5 minuter.
Lägg i köttet och låt koka ytterligare 5 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar. Servera med ris eller kokt potatis.
Liknande recept
Lättlagad fläskfilépanna
4
Halstrad Tilapia med dillstekt svamp
30 min
4
Söndagsgryta med smörfräst svamp
4.5
4
1
Köttgryta med svamp
3
35 min
4
Pasta med oxfilé, svamp och grädde
4.9
4
9
Skinkgryta med cashewnötter och svamp
3
4
2
Canneloni med svamp, färskost och oregano i tomatsås
4.5
40 min
4
2
Linser med svamp och rötter
1
45 min
2
Pastagratäng med svamp
4.5
30 min
4
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!