Fläskfilépanna med svamp

Serverar: 4 portioner

Enkel och god gryta.

Ingredienser

  • 700 g fläskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • Olja eller margarin till stekning
  • 150 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 10 cocktailtomater
  • 1 knippa persilja
  • 2 lagerblad
  • 2 dl kalvbuljong
  • 2 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Putsa filén fri från hinnor och skär i ca 3 cm tjocka skivor, salta och peppra. Stek filén så att den får fin färg på båda sidor.
    2. Skiva svampen, skala och skiva löken. Halvera tomaterna. Hacka persiljan. Fräs svampen och löken lätt i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
    3. Tillsätt tomaterna, persiljan, lagerbladen, buljongen och crème fraichen. Låt alltsammans koka ca 5 minuter.
    4. Lägg i köttet och låt koka ytterligare 5 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar. Servera med ris eller kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben