Fläskkarré med asiatisk kålsallad

Serverar: 4 portioner

Knaprigt och smakrikt är denna snabbgjorda rätt!

Ingredienser

  • 600 g fläskkarré
  • 2 dl cashewnötter
  • Finrivet skal och pressad saft av 1 lime
  • 2 msk rapsolja
  • 300 g finstrimlad vitkål
  • 200 g grovriven morot
  • 1 kruka hackad färsk koriander
  • Glaze
  • 2 dl sweet chilisås
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i stora kuber, ca 5 cm. Rör ihop ingredienserna till glazen. Blanda köttet med hälften av glazen och spara resten till salladen. stek kuberna runt om i en grillpanna eller stekpanna ca 10 minuter.
    2. Rosta nötterna i en torr, het panna, 2-3 minuter. Blanda den sparade glazen med lime och olja. Vänd ner vitkål, morot, nötter och koriander.
    3. Servera till det grillade köttet.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5
    4.6
    3 h 30 min
    7-10
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben