Fläskkarré får fin kinesisk touche om du marinerar den i bl a äkta soja och ingefära.
Ingredienser
4 skivor fläskkarré, ca 1 1/2 cm tjocka
Marinad
1/2 dl olja
1/2 dl vatten
1/2 dl äkta soja
1 tsk salt
1/4 tsk svartpeppar
1 tsk ingefära
2 msk vinäger
2 msk honung
Klyftpotatis
10–12 potatisar
1–2 msk smör eller margarin
1/2 tsk salt
Så himla fin smak det blev på köttet!! Min fästman som kan vara "försiktig som en fröken" ibland , tog lite mindre marinad, men det blev jättegott ändå. Kanon!! Nästa gång ska jag göra som det ska vara, ska bli intressant att se hur smaken blir då, underbart god kan jag tro!!/Bodilla
Jättegod marinad. Jag använde den att marinera hel fläskfilé i.
Marinerade köttet redan kvällen innan, så det låg i marinaden nästan ett dygn. Mkt goda smaker. Gör jag gärna igen :)
Tyckte inte om smaken, var alldeles för sött...kommer inte att göra detta recept igen