Fläskkarré med klyftpotatis och apple crush

Serverar: 4 portioner

Saftigt kött som serveras med en härlig äppelkompott. Snabbt och gott!

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 600 g fläskkarré
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • Äppelkompott
  • 1 msk olivolja
  • 2 äpplen
  • ½ gul lök
  • 2 msk honung
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk vatten
  • ½ tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skär potatisen i klyftor och fördela dem på en plåt eller ugnsfast form. Ringla över olivolja och salt. Sätt in i ugnen ca 30 minuter.
    3. Skär eventuellt köttet i skivor, ca 1½ cm tjocka. Salta och peppra. Hetta upp olja i en panna och stek skivorna 2 minuter på varje sida. Dra ner värmen och stek ytterligare 2 minuter.
    4. Tärna äpplena och strimla den gula löken. Bryn samtiliga ingredienser till äppelkompotten i en kastrull ca 5 minuter. Äppelbitarna ska mjukna och koka ihop till en såsig konsistens.
    5. Servera fläskkarrén med klyftpotatis och varm äppelkompott.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5
    4.6
    3 h 30 min
    7-10
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben