Kotlett, karré eller filé går lika bra att använda.
Läggs råa men kryddas och täcks med såsblandning.
Ingredienser
6 fläskkotletter
3 dl grädde
1 burk crème fraiche (2-2½ dl)
3-4 msk kinesisk soja
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
- Salta och peppra kotletterna. Lägg dem sedan i en ugnsform.
- Blanda grädde, crème fraiche och soja. Häll över detta på kotletterna. Grädda i ugnen i 1 timme i 175 grader.
- Ibland rör jag även ner 2 msk lingonsylt i gräddblandningen. Istället för kinesisk soja kan man med fördel använda Mrs Chengs Mushroom soy.
- Skönt med en rätt som sköter sig själv i ugnen.
- Serveras med potatis och god sallad.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Tack för ett mycket enkelt och gott recept. Fantastiskt att man kan få till det av så lite ingredienser.