Fläskmedaljonger med apelsinsås

Serverar: 4 portioner

En jätte god kombination med sött och sälta. Bandspaghetti till är pricken över i:et.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • 4 apelsiner
  • 2 lökar
  • 300 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 1 msk honung
  • 1 krm malen ingefära
  • 2 msk soja
  • 1 dl créme fraiche
  • Servering
  • Bandspaghetti
  • Instruktioner

    1. Skölj fläskfiléen, torka av den och skär i tjocka skivor. Platta till skivorna lite och bryn den ljusbruna på båda sidor i hett smör. Salta och peppra och ställ åt sidan övertäckt.
    2. Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen, håll den varm.
    3. Skala två apelsiner med en kniv, det vita innerskalet ska också avlägsnas. Filéa klyftorna (skär bort alla "hinnor"), ta reda på saften. Pressa resten av apelsinerna. Skala löken och skär i små tärningar. Ansa champinjonerna och skär i tunna skivor.
    4. Smält smöret i en stekpanna och fräs löken. Häll i apelsinsaft, buljong och champinjoner i pannan och låt småkoka på svag värme i 10 minuter.
    5. Tillsätt honung, ingefära, apelsinfiléer och soja. Lägg i fläskmedaljongerna och låt småkoka i 2 minuter. Rör ner créme fraiche.
    6. Servera medaljongerna med såsen och bandspaghetti.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben