Fläskwok med bambuskott och ris

Serverar: 4 portioner

Det här är kinesisk snabbmat som är enkel att göra. Kött och grönsaker får smak av sweet chili och soja och serveras med ris. Resultatet blir en söt köttwok som passar hela familjen.

Ingredienser

  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 grön paprika
  • 1 rödlök
  • 220 g bambuskott
  • ca 600 g strimlat griskött
  • 1 msk olja
  • Salt
  • Peppar
  • ca 3/4 dl sweet chilisås
  • 2 msk japansk soja
  • Instruktioner

    Koka ris eller annat gryn enligt anvisningen på förpackningen. Kärna ur och strimla paprikan och skala och skiva löken. Låt bambuskotten rinna av. Stek köttet i oljan på hög värme tills det får fin färg. Salta och peppra. Vänd ner paprika och lök. Fräs någon minut och tillsätt bambuskott, sweet chili (smaka av till önskad styrka) och soja. Smaka av med salt och peppar. Servera woken med riset och gärna sallad.

    Liknande recept

    4
    45 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben