Flamberad Entrecôte

Serverar: 4 portioner

Detta recept är enkelt , men för åskådarna är tillagningen imponerande. Jag har ändrat stavningen för fransk senap och ändrat texten i kommentars rutan.

Ingredienser

  • 4 skivor entrecôte à ca 150 g
  • 1/2 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 3 msk smör
  • 1/2 dl whisky
  • Sås
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk ljus fransk senap
  • 2 tsk torkad dragon
  • 2 msk hackad persilja
  • salt
  • Instruktioner

    Låt köttet ligga framme en stund. Det mår bra att tempereras. Krydda med nymalen svartpeppar. Hetta upp en stor stekpanna, bryn smöret. Stek köttet 2 minuter på varje sida, något längre tid om det önskas genomstekt. Salta efter stekningen. Lyft pannan från värmen. Stäng av köksfläkten. Häll över whiskyn och tänd på. Skaka lite på pannan tills lågorna slocknat. Lägg över köttet på varma tallrikar eller på uppvärmt serveringsfat. Håll det varmt, gärna i ugnen, 100 grader. Rör ner crème fraiche, senap, dragon och persilja i stekpannan. Koka upp, smaka av med salt och peppar och ev ytterligare några droppar whisky. Späd med lite vatten om såsen blir för tjock. Servera med haricots verts och råstekt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben