Flamberad kycklingpanna

Serverar: 6 portioner

Kyckling i sås med mycket pepparrot, som ger underbar smak och verkligt sting.

Ingredienser

  • 2 grillade kycklingar
  • 50 g smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 3 dl vispgrädde
  • 2-4 msk riven pepparrot
  • ½ buljongtärning
  • 1 dl konjak
  • ½ dl persilja, hackad
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingarna i 8-10 bitar vardera. Fräs hälften av matfettet i en kastrull och rör ner mjölet. Späd med grädde och vatten till en lagom tjock sås. Låt såsen småkoka ca 3 minuter under lock. Smaka av med pepparrot och ev en bit buljongtärning för fyllig smak.
    2. Bryn resten av matfettet i en stekpanna. Lägg i kycklingbitarna och låt dem bli riktigt genomvarma. Häll på konjaken, hetta upp den och tänd på med en tändsticka så att spriten brinner upp. Stå inte med huvudet över pannan, då lågan som slår upp kan bli meterhög. Släck lågan genom att lägga på ett lock eller låt den brinna ut av sig själv. Häll såsen över den flamberade kycklingen, rör om och strö persilja över.
    3. Servera direkt ur pannan med helstekt småpotatis eller skivad råstekt potatis, haricots verts och stekta tomathalvor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben