Flamberad pepparbiff

Serverar: 4 portioner

Bjud på pepparbiff nästa gång du har fest. Men lämna svart- och vitpeppar därhän. Grönpeppar ska det vara. Med en fyllig gräddsås spetsad med lite konjak. Får du både biffen och gästerna att tända till.

Ingredienser

  • 4 tsk grönpepparkorn
  • ½ lök
  • 4 skivor nötfilé eller utskuren biff
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1½ dl vispgrädde
  • 2-3 msk stark buljong
  • 2-3 msk konjak
  • Instruktioner

    1. Krossa grönpepparkornen i en mortel och hacka löken. Gnid in köttet på bägge sidor med pepparn och löken. Kryddorna ska pressas in i köttet. Bryn matfettet i en stekpanna. Lägg i biffarna när fettet är gyllenbrunt. Bryn dem väl på ena sidan, vänd dem och salta lätt. Bryn sedan biffarna på andra sidan och salta. Lägg upp biffarna på ett fat och håll dem varma. Häll grädden i stek pannan och låt den koka ihop till en simmig sky. Späd med buljongen. Häll över skyn i en skål, torka ur stekpannan. Lägg tillbaka biffarna, häll över konjaken och tänd på den. Häll tillbaka gräddsåsen och låt det hela sjuda 1-2 min.
    2. Servera bakad potatis eller potatisgratäng och haricots verts.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Kaneta 27 mars 2008

    Min första flambering. Hur enkelt och gott som helst!! Och snabbt! Jag hade ugnsbakad sötpotatis till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben