Pasta med cognacflamberade trattkantareller

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Gött! Angående trattisarna så är 1 liter färsk ungefär samma sak som 300 g, lika som 200 g förvällda eller 25 g torkade (sisådär 2 dl).

Ingredienser

  • 200 g pasta (valfri sort)
  • 50 g torkade trattkantareller
  • 5 dl vatten, till blötläggning
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 st purjolök
  • Smör, att steka i
  • Rapsolja, att steka i
  • 2 msk cognac, att flambera i
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 tärning svampbuljong
  • 30 g riven parmesan
  • Salt
  • Svartpeppar (från kvarn)
  • Bladpersilja, till garnering
  • 4 tsk tryffelolja (valfritt)
  • Instruktioner

    1. Koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten. Blötlägg kantarellerna i hett vatten några minuter. Hacka vitlöken och strimla purjolöken. Häll av vattnet från kantarellerna. Fräs vitlök, purjolök och kantareller i en blandning av smör och rapsolja några minuter. Salta och peppra. Häll på cognac och flambera svamp- och lökfräset (glöm inte att slå av fläkten innan). Smula ner buljongtärningen och slå på grädden. Låt puttra några minuter. Späd med mjölk om det blir för torrt. Häll av pastan men spara ett par matskedar av pastavattnet. Blanda ner pastan och pastavatten i svampsåsen. Strö över parmesan. Låt pastan suga åt sig av såsen under några minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
    2. Servera i djuptallrikar och garnera med lite hackad bladpersilja. Häll eventuellt över en tsk tryffleolja på varje portion

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben