Flamberad steak Diana

Serverar: 4 portioner

Australiensisk matlagning hör kanske inte till vanligheterna hos oss, men på andra sidan jordklotet vet man åtskilligt om nötkött. Fina löksorter och kryddor sätter piff på denna rätt som avslutningsvis flamberas!

Ingredienser

  • 4 skivor oxfilé, ca 600 g
  • 2 salladslökar eller 2 shalottenlökar
  • 3 msk smör eller margarin
  • 1 msk HP-sås eller worchestershiresås
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk pressad citronsaft
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk konjak
  • 1 msk finhackad gräslök
  • Instruktioner

    1. Banka ut köttet med lätt hand. Ansa och hacka eller skär löken och fräs den i en gryta i 1 msk av matfettet. Tillsätt HP-sås, persilja, citronsaft och värm blandningen.
    2. Bryn köttet i en stekpanna i resten av matfettet. Låt steka ett par minuter på varje sida så att köttet fortfarande är rött inuti. Krydda med salt och peppar.
    3. Lägg köttet i grytan med lökblandningen och tillsätt konjak. Värm allt, sätt till en tändsticka och flambera rätten. Strö över gräslök. Tänk på att inte flambera under köksfläkten och ha ett lock till hands att kväva lågorna med om de blir för höga. Servera omedelbart.
    4. Bakad potatis med crème fraiche och vitlök, sockerärter och minimajs är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    charlotteskogh 16 januari 2011

    En enkel och mycket god rätt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben