Flamberade persikor

Festligt och gott.

Ingredienser

  • 1 stor burk persikor
  • Fyllning
  • 75 g skalad, hackad mandel
  • 3 msk socker
  • 50 g margarin
  • Till flambering
  • 1 dl konjak
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader Häll bort lagen från persikorna, men spar 1 dl. Smörj en eldfast form och lägg i persikorna med kärnsidan uppåt. Gör en fyllning av mandel, socker och margarin. Fördela fyllningen på persikorna och sätt formen i ugnen. Låt persikorna stå i ugnen tills fyllningen fått fin färg. Häll på persikosaften och låt den bli varm. Värm konjaken i en kastrull. OBS! Den får inte koka! Flambera vid bordet. Ös hela tiden tills lågorna slocknat. Servera med iskall, vispad grädde eller vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben