Flatbröd med salladslök

Goda friterade tunnbröd.

Ingredienser

  • 2 tsk matolja
  • 1 tsk salt
  • 185 g tunt skivad salladslök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ tsk riven färsk ingefära
  • 3½ dl vetemjöl, drygt
  • 2½ dl kokande vatten
  • 1½ msk hackad färsk koriander
  • Olja till fritering
  • Instruktioner

    1. Ger 40 bröd
    2. Hetta upp 2 tsk matolja i en stekpanna och bryn salladslöken, vitlöken, och ingefäran i 2-3 minuter eller tills allt är mjukt.
    3. Blanda mjölet och 1 tsk salt i en skål. Vänd ner lökblandningen och koriandern. Rör ner 2½ dl kokande vatten i omgångar tills en lös deg bildats. Knåda degen med mjölade händer i 1½-2 minuter eller tills den är slät. Täck med plastfilm och låt vila i 30 minuter. Ta ut valnötsstora degbitar och kavla ut dem till tunna ovaler.
    4. Häll olja i en stor stekpanna upp till 2 cm från botten och hetta upp den tills ojlan skimrar, eller använd en fritös enligt tillverkarens ansvisningar. Fritera 2-3 bröd åt gången 25-30 sekunder på varje sida eller tills de frasiga och gyllene. Låt rinna av på hushållspapper och servera varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben