Flip-flop green chili flap jacks

En amerikansk jättegod dessert

Ingredienser

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • Drygt 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1/4 dl smält smör, ca 25 g
  • 1 msk honung
  • 1 ägg
  • 3 msk green chili eller 1 msk hackad jalapeño
  • 3 msk blåbär
  • Lönnsirap
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa ihop ägg, mjölk, smör och honung för sig. Tillsätt äggvispet till mjölblandningen och rör ihop till en jämn smet. Blanda slutligen i blåbär och green chili.
    2. Stek flap jacks med lite smör i en plättlagg eller liten stekpanna på svag värme, 1-2 minuter på varje sida.
    3. Servera som dessert med lönnsirap.
    4. Tips: Du kan lätt ersätta blåbären mot majs så får du en lunchrätt, servera den då med lönnsirap och knaperstekt bacon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben