Floyds BBQ sås

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Detta har jag fått av min granne som lyckades få tag på receptet från ett tv-program med den kända tv-kocken Floyd. Jag använder såsen till både grillat, ugnssekt kyckling eller till fläskkött. Kanonsås.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1½ dl ketchup
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk Worchestershiresås
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk socker
  • 1 msk hel svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Krossa svartpeppar lite grovt.
    2. Koka ihop alla ingredienser utom smöret, som tillsättes då såsen kokat klart (som en redning). Ju längre såsen kokar/sjuder desto smarrigare blir den. Späd med lite vatten då och då.
    3. När såsen kokat klart, ta av från plattan och rör i smöret. Ätes kall eller varm och kan förvaras i kyl cirka en vecka.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    christlmaria 2 maj 2011

    Vi åt såsen kall till grillspett bestående av chorizokorv, fläskfile och rostbiff. Fantastiskt god!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben