Detta har jag fått av min granne som lyckades få tag på receptet från ett tv-program med den kända tv-kocken Floyd. Jag använder såsen till både grillat, ugnssekt kyckling eller till fläskkött. Kanonsås.
Ingredienser
1 gul lök
1½ dl ketchup
1 msk vitvinsvinäger
3 msk Worchestershiresås
3 vitlöksklyftor
2 msk socker
1 msk hel svartpeppar
2 msk smör
1 dl vatten
Instruktioner
- Krossa svartpeppar lite grovt.
- Koka ihop alla ingredienser utom smöret, som tillsättes då såsen kokat klart (som en redning). Ju längre såsen kokar/sjuder desto smarrigare blir den. Späd med lite vatten då och då.
- När såsen kokat klart, ta av från plattan och rör i smöret. Ätes kall eller varm och kan förvaras i kyl cirka en vecka.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Vi åt såsen kall till grillspett bestående av chorizokorv, fläskfile och rostbiff. Fantastiskt god!!!