Fluffiga äppelmuffins utan socker

Serverar: 12 portioner

De blir jättefina.

Ingredienser

  • 50 g malda hasselnötter
  • 1 ¾ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 3 msk sötningsmedel
  • 30 g smält smör el margarin
  • ½ dl lättmjölk
  • 2 äggvitor
  • ¾ äpple
  • Kanel
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225
    2. Mal nötterna och blanda dem med mjöl, bakpulver och sötningsmedel. Smält smöret, låt det svalna något och tillsätt mjölken. Blanda samman allt utom äggvitorna till en jämn smet. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem.
    3. Klicka smeten i formarna och lägg en tunn klyfta äpple i varje samt strö kanel över. Grädda dem mitt i ugnen 8-12 minuter. Godast nybakade.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben