Fluffmuffins med rårörda lingon

Serverar: 2 portioner

Matmuffins som serveras med en sallad och bräckt skinka.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dansukker Sweet & Less
  • 2 krm salt
  • 2 dl minimjölk
  • 2 msk finhackad purjolök
  • 1 msk hackad persilja
  • 2 msk rivna morötter
  • 1 tsk finhackad chili
  • Lingonsylt
  • 1 1/2 dl djupfrysta lingon
  • 2-3 msk Dansukker Sweet & Less
  • Tillbehör
  • Sallad
  • Bräckt skinka
  • Sallad
  • 4 dl finstrimlad vitkål
  • 2 msk persilja
  • 2 msk finstrimlad purjolök
  • 1 tsk finhackad chili
  • 1 tsk Dansukker Sweet & Less
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Instruktioner

    1. Börja med salladen. Blanda samman samtliga ingredienser och ställ åt sidan.
    2. Blanda samman alla torra ingredienser till muffinsen. Tillsätt mjölken och rör till en slät smet. Blanda i ägg och grönsaker och rör tills det är jämnt blandat. Häll upp i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i 250° i ca 10 minuter. Servera genast.
    3. Mosa lingon med Sweet & Less och servera till muffinsen tillsammans med salladen och bräckt skinka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben