Flundra med äpple och pepparrot

Serverar: 4 portioner

Frasig flundra med härlig äpple- och pepparrotsröra.

Ingredienser

  • 600 g spättafilé
  • 900 g fast potatis
  • 1 grönt äpple
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1½ dl gräddfil
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 250 g broccoli
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    1. Tina fisken. Skala och koka potatisen. Strimla äpplet tunt och blanda med pepparrot och gräddfil. Smaka av med salt och peppar.
    2. Skär broccolin i buketter och strimla stjälken. Koka allt mjukt några minuter i lättsaltat vatten. Låt rinna av.
    3. Krydda mjölet med ½ tsk salt och 1 krm peppar och vänd fisken i mjölblandningen. Stek den i smör i en stekpanna tills den får en gyllenbrun färg.
    4. Servera fisken med broccoli, potatis och äpple-och pepparrotsröra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben