Flundra med äpple och pepparrot
Serverar:
4 portioner
Frasig flundra med härlig äpple- och pepparrotsröra.
Ingredienser
600 g spättafilé
900 g fast potatis
1 grönt äpple
2 msk riven pepparrot
1½ dl gräddfil
Salt
Svartpeppar
250 g broccoli
3 msk vetemjöl
2 msk smör
Instruktioner
Tina fisken. Skala och koka potatisen. Strimla äpplet tunt och blanda med pepparrot och gräddfil. Smaka av med salt och peppar.
Skär broccolin i buketter och strimla stjälken. Koka allt mjukt några minuter i lättsaltat vatten. Låt rinna av.
Krydda mjölet med ½ tsk salt och 1 krm peppar och vänd fisken i mjölblandningen. Stek den i smör i en stekpanna tills den får en gyllenbrun färg.
Servera fisken med broccoli, potatis och äpple-och pepparrotsröra.
Liknande recept
Röd vinbärssylt med äpple
10
Ugnspannkaka med bacon och äpplen
4.9
50 min
4
4
Fiskgratäng med pepparrot och mos
4.7
35 min
3
4
Älgstek med äpple och lök
3.6
1 h
4
2
Grovt bröd med äpple och youghurt.
4.6
1 h 20 min
2
14
Kassler med pepparrot
4
Kycklinggryta med äpple och ädelost
4.3
3-4
1
Aromsmör pepparrot
5
6-8
1
Rotfruktssallad på höjden med Chévre, Honungsstekta Äpplen och Blomkålscréme
40 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!