Flundra med kokos och saffran

Serverar: 3 portioner

Tid: 30 minuter

Lättlagat och festligt. Det går förstås bra med torsk eller kolja eller någon annan fisk också, men det är nåt särskilt med de platta.

Ingredienser

  • 500 g flundrafiléer
  • 1 burk kokosmjölk (4 dl)
  • ½ tsk salt
  • ½ g saffran
  • 1 sockerbit
  • ½ dl mjölk
  • 1 paprika (grön eller röd)
  • Gräslök
  • Instruktioner

    Börja med att stöta saffranet med sockerbiten. Hetta upp mjölken och lägg saffran/sockerblandningen i den. Låt dra minst en kvart. Häll kokosmjölken i en kastrull. Salta och häll i saffransmjölken. Värm till kokpunkten. Lägg i fiskbitarna och paprikan. Sjud tills fisken är klar (5-15 min beroende på tjockleken). Klipp över gräslöken sist. Servera på ris, och gärna med ett glas välkyld Sauvignon blanc.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Buspippi 12 september 2014

    Stort tack för receptet. Det blev succse hemma hos oss. Jag serverade det med blomkålsris. Alla mina tre barn + kompisen åt med god aptit, inte minst min 1 åring som nog mest av oss alla (han brukar oftast inte gå o få i mer än någon sked). kommer lagas flera gånger helt klart. Det blir högsta betyg från oss. MVH Anna

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben