Flygande Drakens kycklinggryta

Serverar: 6 portioner

God bjudrätt

Ingredienser

  • Drygt 1 kilo kycklingfié
  • 250 g färska champinjoner
  • 2 klyftor vitlök
  • ca. 2 dl portvin (Red port)
  • 6 dl grädde
  • Soja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingen i salt o peppar och flytta över till en stor gryta. Häll på vinet och koka i 30 min.
    2. Rensa svampen och skär i bitar och bryn i stekpannan.
    3. Lägg kycklingen på ett eldfast fat.
    4. Krossa vitlöken och häll i kokskyn(vinet). Häll i grädden och koka upp hastigt och rör om. Låt det små koka till dess att såsen blir tjock, i cirka 30-45 min.Rör om då o då. Tillsätt lite soja för fin färg.
    5. Häll svampen över kycklingen och sedan såsen jämt över.
    6. Sätt in i ugnen tills det blir varmt (200-250 grader)
    7. Servera med ris och en sallad, Rosevin är gott till

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben