Flygande drakens kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

Vet inte om det var namnet eller grytan som gjorde att barnen älskade grytan!

Ingredienser

  • 1 kyckling ca 1 kg
  • 2 msk Milda Culinesse
  • 1 tsk salt
  • Knorr vitpeppar
  • 1½ dl portvin
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 4 - 5 dl Milda Mat eller Mini Mat
  • 200 g färska champinjoner
  • 1 msk Milda Culinesse
  • Instruktioner

    1. Stycka kycklingen i 8 portionsbitar. Häll matfett i en stekpanna, när matfettet slutat bubbla - bryn kycklingbitarna runt om. Flytta efterhand över dem i en tjockbottnad gryta.
    2. Salta, peppra och häll på portvin. Lägg på locket och låt kycklingen koka på svag värme tills den är mör ca 20-25 minuter.
    3. Ta upp bitarna och lägg dem på en tallrik. Pressa vitlöken ner i såsen, tillsätt Milda Mat eller Mini Mat och låt såsen koka utan lock så att den blir lite tjockare.
    4. Skär svampen i bitar och stek dem i matfett så att de blir brynta. Lägg över dem i såsen. Smaka av, lägg sedan i kycklingbitarna. Servera grytan med kokt ris.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben