Focciacia- Bröd

Ett ursprungligt italenskt bröd men smaksatt för den grekiska kulturen.

Ingredienser

  • Grundrecept
  • 25 g (1/2 pkt) färsk jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 0.5 dl god olivolja
  • 2 msk honung eller sirap
  • 1 msk flingsalt
  • 7 dl vetemjöl special
  • Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning
  • Smaksättning 1
  • Fetaost
  • Salami
  • Lök
  • Oliver
  • Örtsalt
  • Timjan
  • Basilika
  • Vitlök blandat med olivolja och salt
  • Smaksättning 2
  • Fetaost
  • Basilika
  • Timjan
  • Örtsalt
  • Oregano
  • Oliver
  • Vitlök i olivolja med salt
  • Instruktioner

    1. Foccacia (med olivolja och salt) (grundrecept): Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.
    2. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.
    3. Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.
    4. Sätt ugnen på 220 grader, varmluft.
    5. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.
    6. Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
    7. tryck i oliver, fetaost, salami och lök i degen och krydda med basilika, örtsalt, oergano, timjan. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben