FÖRÄLSKADE RÄKOR

Serverar: 4 portioner

Till den här festliga rätten kan du också använda havskräftor eller andra skaldjur.

Ingredienser

  • 8 - 10 hg räkor som skalas
  • 200 g skivade champinjoner , färska , frysta eller konserverade
  • 2 klyftade gula lökar
  • 1 röd strimlad paprika
  • 1 grön strimlad paprika
  • ½ dl olja
  • 1 burk hela tomater med spad
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • 1½ tsk paprikapulver
  • 1½ tsk curry
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ msk pressad citron
  • ½ dl konjak eller wisky ( kan uteslutas )
  • 1 dl finklippt persilja
  • Instruktioner

    Fräs lök och svamp i tex en traktörpanna tills det "knäpper" i svampen. Rör ner mjöl och häll i tomater och grädde. Sjud i några minuter. Lägg i paprikan och sjud ytterligare några minuter. Krydda. Blanda till sist i räkor och ev konjak. Rätten får inte koka mer, bara bli genomvarm. Strö över persilja och servera med kokt luftigt ris och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lillawe 8 februari 2009

    Ja, vi blev förälskade i dessa räkor! Använde mig av scampi och räkor. Hackade ner lie vitlök i stället för konjak som vi hade hemma. Och vi njöööt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben