Fräck förrätt som smakar gudomligt. En förrätt att överaska med.
Ingredienser
1 paket kyld smördeg (275 g)
1 ägg
1 msk fänkålsfrön
1 tsk gourmetsalt
200 g naturell färskost (t ex philadelfiaost)
½ dl vispgrädde
Nymalen peppar (från kvarnen)
150 g rökt lax
½ kruka basilikablad
150 g blandade salladsblad
3 msk olivolja
1 msk vinäger (gärna lagrad)
Salt
Helt sjukt underbart god. Gjorde denna förrätt till min brors födelsedag förra helgen. Nu håller jag på och gör den till vårt midsommarbord. Jag kommer att ta varje tillfälle att göra denna förrätt. MUMS!
Verkligen god! Tack för ett gott recept!
Vår förrätt nyår 2010/2011. Serverade med, förutom ovan tillbehör, några räkor, röd caviar och lite avokado, Supergott! Jag som gravid gjorde en bakelse med enbart räkor. Också mycket gott. Härlig brytning med flingsalt och fänkål på smördegen. Det här ska jag göra fler gånger.
Ska grädden vispas innan man blandar den med osten?