Förrätt från Gullholmen

Enkelt att göra och gott blir det.

Ingredienser

  • 4 hårdkokta ägg
  • 25-50 g smör, rumsvarmt
  • 1 rödlök
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 burk, ca 100 g, röd stenbitsrom
  • 1 knippe hackad gräslök
  • Instruktioner

    1. Skala äggen och mixa dem i mixer tillsammans med smöret.
    2. Bred ut röran på ett fat till en cirkel, ca 20 cm i diameter.
    3. Hacka rödlök och blanda den i crème fraichen. Bred ut blandningen ovanpå äggröran och ställ kallt till servering.
    4. Bred ut stenbitsrommen över den stelnade äggrätten. Hacka gräslöken och garnera med den.
    5. Skär upp i tårtbitar och servera gärna ett gott grovt bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lena4 25 april 2011

    Provade denna idag, och det blev lyckat. Tog reda på svart stenbitsrom som blivit över och det blev bra. Supergott. Kommer jag att göra igen, jag lovar. En femma i betyg.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben