Förrättssallad med rödbetor

Serverar: 4 portioner

Gott med färska rödbetor

Ingredienser

  • 8 små färska rödbetor
  • 1 rödlök
  • 3 dl matlagningsyoghurt
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl valnötskärnor
  • 1 kruka plocksallat eller motsvarande mängd Sallatsmix
  • Instruktioner

    Skär inte bort rotspetsen, och skala inte rödbetorna före kokningen. Då förlorar de mycket av sin färg. Koka rödbetorna ca 15 minuter, spola dem under kallt vatten tills de svalnat. Skala och skär rödbetorna i tunna skivor. Skala och skiva rödlöken tunt. Rör ner saltet i yoghyrten. Grovhacka valnötterna. Fördela sallatsbladen på fyra tallrikar och lägg rödbetsskivorna ovanpå. Fördela rödlöken över och klicka på yoghurten Strö över de hackade valnötterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben