Försvenskad carbonara

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Min egen variant på populär pastasås.

Ingredienser

  • 300 g bacon
  • 1 gul lök
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl grädde
  • 1 dl riven ost
  • 1 äggula
  • 1 dl gröna små ärtor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm grovmald svartpeppar eller citronpeppar
  • Instruktioner

    Strimla baconet i mindre bitar. Finhacka en gul lök. Stek baconet i en gryta tills det börjar få lite färg. Tillsätt den finhackade löken och fräs till löken mjuknat. Tillsätt crème fraiche och grädde. Låt puttra så att det blir en sås. Stäng av värmen. Tillsätt osten så att den smälter in i såsen. Tillsätt en äggula så att såsen tjocknar ytterligare. För att förhindra att såsen skär sig låt inte såsen koka upp och tillsätt små frysta ärtor, som får hettas upp av såsen. Pressa i en vitlöksklyfta. Krydda med grov svartpeppar eller, om du tycker om en syrligare smak, citronpeppar. Serveras till pasta, helst tagliatelle.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ca70 5 augusti 2008

    Tack för ett gott recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben